News

EXPRESSIVE ART SELF DISCOVERY: KEM KEPIMPINAN SISWA (SLC) DPP TM 2016

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Pelbagai aktiviti telah dijalankan oleh pelajar-pelajar antaranya "Expressive Arts  The Connection With Nature" (mendaki bukit dan merentas hutan, refleksi pengalaman di hutan dan kerja berkumpulan dalam bentuk (arts drawing™) untuk perancangan strategic DPP TM 2016), pembentangan perancangan kewangan aktiviti pelajar, bacaan yassin dan khinestetic movement™ melalui senaman pagi.

Program-program tersebut telah berjaya mencungkil bakat-bakat terpendam pelajar-pelajar DPP TM disamping memantapkan idea kreatif dan kritis untuk pembangunan diri dan aktiviti mahasiswa. Banyak idea-idea baharu dan berkualiti diterjemahkan secara experiential learning™ melalui lukisan secara individu mahupun berkumpulan.

Pengetua DPP TM, Dr. Azizah Abdullah menzahirkan rasa bersyukur dengan kejayaan mengaplikasi pendekatan (expressive arts™) dalam konteks pembangunan mahasiswa. Beliau turut berbangga dengan semangat kerja berpasukan yang ditonjolkan oleh pelajar-pelajar DPP TM sepanjang program ini berlangsung, dan juga turut mendapat kerjasama mantap daripada penolong-penolong pengetua DPP TM.

Pengarah program, Saudara Kamal Hosny Md Isa berkata, program SLC kali ini berjaya membentuk satu ikatan organisasi yang kuat untuk mereka merancang aktiviti sepanjang semester. Katanya lagi, semoga dengan kejayaan program ini menberi impak positif kepada JKPS DPP TM untuk terus maju dan mengharumkan nama DPP TM pada masa akan dating.

Search

Contact Address

JABATAN HAL EHWAL PELAJAR
UNIVERSITI UTARA MALAYSIA
06010 UUM SINTOK, KEDAH
Tel:  04-928 4011
Faks:  04-928 4016
Web:    www.hep.uum.edu.my
Emel:   hep@uum.edu.my
Facebook: www.facebook.com/hep.uum

Office Hour

Sunday - Thursday
08:30am - 13:00pm 
Rest (13:00pm - 14:00pm)
14:00pm - 17:00pm

Friday - Saturday:
Close

 

Visitor Counter

Today7
Total586